آیا ترامپ چرتکه را درست انداخته است؟

به گزارش وبلاگ سحر وب، گزارش تحلیلی زیر تحولات اخیر درباره روابط کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا را مورد آنالیز قرار می دهد.

آیا ترامپ چرتکه را درست انداخته است؟

به گزارش وبلاگ سحر وب، وب سایت مطالعات بروکینگز، در تازه ترین تحلیل خود با قلم دکتر مایکل اوهانلن به روابط این روزهای ترامپ و کره جنوبی پرداخته که در ادامه می خوانیم:دولت ترامپ فشار بر کره جنوبی را افزایش داده تا این کشور را برای افزایش تعهدات اقتصادی اش برای پوشش هزینه های 30,000 نیروی آمریکایی مستقر در شبه جزیه کره، متقاعد کند و یا در صورت لزوم به زور متوسل گردد. کره جنوبی، پس از فشارهای دولت ترامپ در گذشته، تعهدات اقتصادی اش را حدود 10 درصد افزایش داد و در حال حاضر، سالانه 1 میلیارد دلار برای نیروهای آمریکایی مستقر در شبه جزیره کره، هزینه می نماید.

پرداختی های هم پیمان سنتی آمریکا در شبه جزیره، یعنی کره جنوبی، افزایش هزینه نیروهای آمریکایی از جمله اجاره پایگاه، اسکان، و خدمات عمومی را در بر می گیرند اما پرداخت حقوق نیروهای آمریکایی و هزینه تجهیزات آنها را پوشش نمی دهند. به علاوه، کره جنوبی تاکنون 90 درصد هزینه های مربوط به نقل و انتقال نیروهای آمریکایی، از پایگاه آمریکا در حومه سئول به پایگاه هامفریز (Camp Humphreys) واقع در 50 مایلی سئول را نیز پرداخت نموده است.

اما اکنون پرزیدنت ترامپ خواهان افزایش پنج برابری پرداختی های کره جنوبی شده است. سوالی که در اینجا مطرح است این است که آیا این افزایش، منصفانه و واقع بینانه است؟ برای پاسخ به این سوال، باید به یک نکته کلیدی توجه داشته باشیم. کره جنوبی در حال حاضر، تقریبا 2.5 درصد فراوری ناخالص ملی اش را صرف نیروهای مسلح کشورش می نماید. این رقم تخصیصی برای بودجه دفاعی، در میان هم پیمانان آمریکا، در بالاترین سطح قرار گرفته است. البته بودجه دفاعی کلمبیا و متحدان آمریکا در خاورمیانه را در اینجا در نظر نمی گیریم چرا که آمریکا با هیچ یک از آنها، پیمان دفاعی امضا ننموده است.

خود ایالات متحده، کمی بیش از 3 درصد فراوری ناخالص داخلی اش را به بودجه دفاعی اختصاص داده است. کشورهای عضو ناتو، به طور متوسط 1.5 درصد فراوری ناخالص داخلی خود را به نیروهای مسلح شان اختصاص می دهند، البته خود ناتو رقم 2 درصد را برای هر یک از کشورهای عضو معین نموده است. رقم تخصیصی دولت استرالیا برای بودجه دفاعی، دقیقا 2 درصد فراوری ناخالص داخلی است و رقم اختصاص یافته توسط دولت ژاپن برای بودجه دفاعی، بیش از یک درصد فراوری ناخالص داخلی اش نیست و البته این رقم کم هم، عمدتا به خاطر تخفیفی است که برای بسیاری از کشورهای (هم پیمان آمریکا) لحاظ شده است.

مشروح این گزارش تحلیلی را اینجا بخوانید.

310311

منبع: خبرآنلاین

به "آیا ترامپ چرتکه را درست انداخته است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا ترامپ چرتکه را درست انداخته است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید