ناسا برندگان رقابت مأموریت مینیاتوری به ماه را معین کرد

به گزارش وبلاگ سحر وب، ناسا اسامی تیم های برنده چالش محموله های مینیاتوری خود را با نام عزیزم، محموله ناسا را کوچک کردم خاطرنشان کرد و از به کارگیری فن آوری های تازه و کم هزینه برای مأموریت های آینده به ماه اطلاع داد.

ناسا برندگان رقابت مأموریت مینیاتوری به ماه را معین کرد

ماهواره های مینیاتوری (CubeSat) امروزه بسیار مرسوم و کاربردی شده اند اما این طور که پیداست، پس از این باید منتظر مأموریت های مینیاتوری به ماه نیز باشیم. چیزی که با اعلام برندگان چالش ناسا در زمینه طراحی محموله های کوچک برای فعالیت در ماه، بیش از پیش رنگ واقعیت به خود گرفته است.

در ماه آوریل (اواخر فروردین) بود که آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) چالشی را با نام عزیزم، محموله ناسا را کوچک کردم در سطح جهانی شروع کرد و از تیم های گوناگون خواست که به دنبال طراحی ابزارهایی کوچک برای مأموریت های آینده به ماه باشند. ناسا نام غیرمعمول این چالش را بر اساس فیلم معروف عزیزم، بچه ها را کوچک کردم محصول سال 1989 (1368) الهام گرفته است. خاتمه در روزهای گذشته ناسا برندگان این رقابت را بیان کرد.

طبق اعلام ناسا، طرح های خوب و قابل توجهی برای این چالش ارسال شده است. صباح بوکس، یکی از تکنیسین های ناسا در بیانیه پایانی عنوان می نماید: ایده های جامعه [در زمینه این چالش] برجسته بود. این طرح ها می تواند به ناسا برای حضور انسانی پایدار در ماه یاری کند و زمینه های جدیدی را در علم می گشاید.

این چالش طراحی شده بود تا بتوان وزن محموله های مأموریت های آینده را کاهش داد. زیرا محموله های سنگین، سوخت زیاد و در نتیجه هزینه زیادی برای رسیدن از زمین به ماه احتیاج دارد. به گفته ناسا مأموریت های آینده به ماه و دیگر نقاط با ابزارهایی در اندازه های گوناگون انجام می گردد؛ از مدارگردهای عظیم گرفته تا کوچک ترین سطح نوردها.

تا کنون محموله ها و ربات های عظیم بسیاری در مأموریت های ناسا و دیگر سازمان های فضایی به کار گرفته شده است. از جمله به زودی مریخ نورد پشتکار راهی سیاره سرخ می گردد؛ اما با توسعه محموله های کوچک، دانشمندان می توانند روی بسترهای کوچک تر (و اغلب قابل حمل) کار نمایند تا هزینه کم تری برای پرتاب داشته باشد و از سویی امکان پژوهش را نیز بیشتر کند.

چالش کنونی (Honey, I Shrunk the NASA Payload) به دنبال طرح هایی بود تا محموله هایی به اندازه قالب صابون طراحی نمایند: ابعاد محموله ها نباید بیش از 10 سانتی متر در 10 سانتیمتر در 5 سانتی متر (4 اینچ در 4 اینچ در 2 اینچ) و وزن آن ها نباید بیش از 0.4 کیلوگرم (0.8 پوند) باشد.

جوایز این چالش که از 9 آوریل (21 فروردین) تا 8 ژوئن (19 خرداد) در دسته های گوناگون برگزار گردید در مجموع 160 هزار دلار بود.

یکی از طرح های برنده در این چالش، در زمینه پتانسیل منابع ماه، Puli Lunar Water Snooper نام دارد که توسط گروه فن آوری های فضایی پولی در بوداپست مجارستان طراحی شده و پیروز شد جایزه ای 30 هزار دلاری این بخش را از آن خود کند. ابزار این گروه طراحی شده تا به وسیله یک ماه نورد کوچک هیدروژن را در ماه جانمایی کند تا یاریی در زمینه یافتن آب در ماه باشد.

در دسته دیگر با نام محیط زیست ماه طرحی با نام Sun Slicer برنده رقابت شد. این طرح توسط گروه سان اسلایسر طراحی شده و یک طیف سنج مینیاتوری را شامل می گردد. این تیم نیز جایزه ای 30 هزار دلاری برنده شد.

به گفته ناسا این ربات های کوچک-مقیاس می تواند انعطاف پذیری مأموریت های آینده را برای دریافت اطلاعات کلیدی بیشتر از سطح ماه، منابع آن و زیست بوم آن جا در اختیار ما بگذارد و برای کوشش های آینده ناسا در زمینه ماه از جمله پروژه آرتمیس که برنامه بازگشت انسان به ماه است، سودمند باشد.

لازم به ذکر است که این چالش توسط آزمایشگاه رقابت های ناسا که بخشی از برنامه جوایز و چالش های ناسا است اداره می شد و پشتیبانی و هزینه های آن را مرکز نوآوری های سطح ماه ناسا که در اداره مأموریت فن آوری فضایی (STMD) واقع شده است، بر عهده داشت.

عکس کاور: NASA

منابع: Space, NASA

منبع: دیجیکالا مگ

به "ناسا برندگان رقابت مأموریت مینیاتوری به ماه را معین کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ناسا برندگان رقابت مأموریت مینیاتوری به ماه را معین کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید