زشت و زیبای آزادکاران در قزاقستان، محمدی و شاگردانش همه را به آینده امیدوار کردند
به گزارش وبلاگ سحر وب، تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب یک مدال طلا، یک نقره و دو برنز به عنوان چهارم رقابت های جهانی رسید.
به گزارش ، رقابت های کشتی آزاد قهرمانی دنیا و گزینشی المپیک روز های 28 تا 31 شهریورماه در سالن باریس شهر نورسلطان قزاقستان برگزار شد و در خاتمه تیم ایران با یک مدال طلای حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، یک مدال نقره علیرضا کریمی در وزن 92 کیلوگرم و 2 مدال برنز بهنام احسان پور و یونس امامی در اوزان 61 و 70 کیلوگرم و تنها با یک امتیاز اختلاف با تیم سوم، با 93 امتیاز به عنوان چهارمی رسید. تیم های روسیه، قزاقستان و آمریکا در این مسابقات به ترتیب با 190، 103 و 94 امتیاز اول تا سوم شدند.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت های دنیای و گزینشی المپیک در سال 2015 صاحب 5 سهمیه شده بود که توسط حسن رحیمی، سید احمد محمدی، علیرضا قاسمی، علیرضا کریمی و عباس طحان در اوزان 57، 65، 74، 86 و 97 کیلوگرم کسب شد و جواز وزن 125 کیلوگرم در رقابت های گزینشی بعدی به دست آمد.
تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران همیشه در پیکار های دنیای جزو مدعیان بوده و تاکنون پنج مرتبه در سال های 1961 یوکوهاما ژاپن، 1965 منچستر انگلیس، 1998 تهران، 2002 تهران و 2013 بوداپست مجارستان بر سکوی قهرمانی دنیا ایستاده است.
دلاورمردان کشتی آزاد ایران پیش از این شش مرتبه در سال های 1971، 1973، 1995، 2006، 2011 و 2014 عنوان نایب قهرمانی دنیا را بدست آورده و 11 مرتبه هم در مکان سوم قرار گرفته اند.
آزادکارانی ایران در رقابت های دنیای 2017 و 2018 به عناوین نهم و ششم رسیدند و در رقابت های دنیای امسال در حالی با کسب 93 امتیاز در جایگاه چهارم ایستادند که رضا اطری و حسن یزدانی در وزن های 57 و 86 کیلوگرم پیروز به کسب سهمیه المپیک شدند.
غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی در آوردگاه دنیای قزاقستان بهترین موجودیت و همه داشته های کشتی ایران را به میدان فرستاد و علی رغم دو نکته تیره یعنی ندریافت سهمیه المپیک در چهار وزن و علملکرد ضعیف برخی آزادکاران که انتظارات را برآورده نکردند، اما درخشش حسن یزدانی، کشتی های بی نقص کریمی منهای دیدار فینال، مدال احسان پور که سال ها محقق نشده بود، برنز امامی جوان، فینالیست شدن دو کشتی گیر و کسب چهار مدال رنگارنگ باعث می شود در مجموع به تیم ملی نمره قبولی داد و به آینده امیدوار بود.
محمدی برنامه و نگاه بسیار مثبتی در کشتی داشته و دارد و به طور حتم اگر حمایت های لازم از او صورت گیرد شاید در بازی های المپیک 2020 نتیجه مطلوب حاصل نشود، اما با توجه به اینکه پشتوانه های بسیار خوبی در کشتی آزاد پایه ایران وجود دارد پس از المپیک توکیو شاهد اتفاقات خوش آیندی در ورزش اول کشور خواهیم بود.
وزن 57 کیلوگرم رضا اطری (عنوان پنجم) مدالی که مُفت از دست داد
اطری سومین مسابقات دنیای اش را تجربه کرد. کشتی گیری که در سال های 2017 و 2018 خیلی راحت حذف شد، امسال تا نزدیکی مدال پیش رفت، اما باز هم همان سناریوی تکراری که مربیان بار ها کنار تشک به او گوشزد کرده و می کنند، رضا آغاز کن که اگر از همان ابتدای رقابت کشتی های خودش را می گرفت امروز صاحب مدال دنیای شده بود و به مزد زحماتش می رسید.
اطری پس از استراحت در دور نخست در دور دوم در یک کشتی نفسگیر و نزدیک با نتیجه 4 بر 2 از سد ولادیسلاو آندریف دارنده مدال برنز دنیا از بلاروس گذشت وی در دور بعد با نتیجه 4 بر 2 کوم سانگ کانگ دارنده مدال نقره بازی های آسیایی از کره شمالی را مغلوب کرد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله مقابل زائور اوگویف قهرمان دنیا از روسیه در یک مبارزه نزدیک با نتیجه 2 بر صفر مغلوب شد و با توجه به حضور حریفش در دیدار فینال، به گروه بازنده ها رفت. اطری در این گروه مقابل بخبایار اردنبات دارنده مدال برنز دنیا و قهرمان بازی های آسیایی از مغولستان در یک کشتی حساس و نزدیک با نتیجه 4 بر 4 به پیروزی دست یافت و ضمن کسب سهمیه المپیک راهی دیدار رده بندی شد. اطری در این دیدار مقابل راوی کومار از هند با نتیجه 6 بر 3 باخت و پنجم شد.
وزن 61 کیلوگرم بهنام احسان پور (مدال برنز) دیر، اما بالاخره به حقش رسید
بهنام احسان پور با کوله باری از تجربه و حضور در رقابت های مختلف اعم از دنیای و آسیایی تا نزدیکی مدال دنیای هم رفته بود، اما این مهم برای او محقق نشده بود، احسان پور در میدان قزاقستان آمده بود تا از سال ها تلاش شبانه روزی نتیجه بگیرد، عزم جزم او و تکرار نکردن اشتباهات گذشته وی را به مدال رساند، مدالی که می توانست خوشرنگ تر هم باشد و حالا با خیالی آسوده می تواند وزنش را برای المپیک تغییر دهد و ضمن کسب سهمیه در این میدان بزرگ نیز افتخار آفرینی کند.
احسان پور پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه 6 بر 3 رجب توپال دارنده مدال برنز اروپا از ترکیه را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی در یک کشتی حساس و نزدیک با نتیجه 13 بر 12 از سد احمدنبی گوارزاتیلوف دارنده مدال برنز دنیا از آذربایجان گذشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. احسان پور در این مرحله در یک کشتی پایاپای با نتیجه 2 بر 2 مغلوب ماگومدرسول ادریس اف قهرمان زیر 23 سال دنیا از روسیه شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه 8 بر صفر عباس رحمان اف از ازبکستان را از پیش رو برداشت و صاحب مدال برنز شد.
وزن 65 کیلوگرم امیر محمد یزدانی (حذف شد) تلاش برای کشتی نمایشی و بی تجربگی عامل ناکامی در قزاقستان
امیرمحمد یزدانی در اولین تجربه حضورش در رقابت های دنیای و با 18 سال سن اسیر اعتماد به نفس کاذب و بی تجربگی در میدان بزرگسالان شد. یزدانی که پیشتر نیز بسیاری از کارشناسان به آن اشاره داشتند جسارت دارد، اما چون دنبال کشتی نمایشی و جلب توجه تماشاگران است در میادین بزرگ نتیجه نمی گیرد که همین اتفاق در رقابت های دنیای رخ داد و علی رغم آنکه می توانست در قزاقستان شگفتی ساز شود خیلی راحت از دور رقابت ها کنار رفت.
یزدانی دور دور نخست با نتیجه 15 بر 2 باتیر بورجاکوف از ترکمنستان را مغلوب کرد وی در دور بعد مقابل الخاندرو توبیر والدز دارنده مدال برنز دنیا از کوبا با نتیجه 13 بر 9 باخت و با توجه به شکست این کشتی گیر در دور بعد، از دور رقابت ها کنار رفت.
وزن 70 کیلوگرم یونس امامی (مدال برنز) با ناداوری به حقش نرسید، امامی خودش را ثابت کرد
یونس امامی جوان در رقاب های دنیای آنقدر خوب ظاهر شد که توانست خودش را به کادر فنی ثابت کند و اگر در رقابت نیمه نهایی مقابل حریف قزاق داوران امتیاز میزبانی را در نظر نمی دریافتد حتما فینالیست می شد و حتی می توانست به مدال طلا هم برسد، امامی چنانچه با همین روش پیش رود می تواند با تغییر وزن و کسب سهیمه المپیک در وزن 74 کیلوگرم در میدان توکیو افتخار آفرین باشد.
امامی در دور نخست با نتیجه 11 بر صفر اریگلنت پریزرینی از آلبانی را شکست داد وی در دور دوم با نتیجه 6 بر صفر از سد المان دوگدوربک اولو دارنده مدال برنز دنیا از قرقیزستان گذشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله مقابل کوجیرو شیگا دارنده مدال نقره آسیا از ژاپن با نتیجه 11 بر صفر پیروز شد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل نورکجا کایپانوف قهرمان آسیا از قزاقستان با نتیجه 6 بر 7 مغلوب شد و به دیدار رده بندی رفت. این در حالی بود که امامی کشتی گیر قزاقستانی را خاک کرده و بارانداز هم اجرا کرد، اما داوران امتیازات وی را لحاظ نکرد. امامی در دیدار رده بندی مقابل نیکولای کوجوکارو از انگلیس با نتیجه 8 بر صفر و ضربه فنی به پیروزی رسید و صاحب مدال برنز شد.
وزن 74 کیلوگرم رضا افضلی (حذف شد) وقتی از تجربه به درستی استفاده نشود و به قرعه ببازی
رضا افضلی کشتی گیر با تجربه ای که حضور در رقابت های دنیای را نیز در کارنامه داشت در اوج پختگی می توانست در مسابقات امسال نتیجه لازم را کسب کند، درست است قرعه دشواری داشت، اما پیش از آغاز رقابتهایش در میدان نورسلطان به قرعه باخت و همین شد که در همان دور نخست به کشتی گیر کوبایی نتیجه را واگذار کرد تا خیلی راحت از دور رقابت ها کنار برود.
افضلی در دور نخست مقابل گندری گارزون کشتی گیر کهنه کار و دارنده مدال های نقره و برنز دنیا از کوبا با نتیجه 5 بر 2 باخت و با توجه به اینکه این کشتی گیر کوبایی در دور بعد مقابل حریف ازبکستانی مغلوب شد، از دور رقابت ها کنار رفت.
وزن 79 کیلوگرم بهمن تیموری (حذف شد) انتظارات را برآورده نکرد
تیموری که در رقابت های قهرمانی آسیا امسال به عنوان قهرمانی رسیده بود توانست نگاه کادر فنی را به خود معطوف کند. وی در میدان دنیای طوری روی تشک آمد که همگان در همان تایم نخست شانس مدال را برای او کنار گذاشتند، اما او خیلی زود معادلات را به هم ریخت و با عملکردی ضعیت در تایم دوم نتیجه را واگذار کرد تا نتواند انتظارات را برآورده کند.
تیموری پس از استراحت در دور اول در دور دوم مقابل رشید قربان اف دارنده مدال برنز دنیا از ازبکستان با نتیجه 13 بر 10 باخت و با توجه به مغلوب شدن این کشتی گیر در مرحله نیمه نهایی، تیموری حذف شد.
وزن 86 کیلو گرم حسن یزدانی (مدال طلا) قهرمان المپیک حرفی برای گفتن باقی نگذاشت و تاجش را پس گرفت
یزدانی که در سال گذشته صاحب مدال برنز شده بود آنقدر انگیزه داشت که هیچ کسی جلودارش نبود و به هیچ کشتی گیری رحم نکرد. او در چهار رقابت مقدماتی همه حریفان را در همان تایم نخست یا ضربه فنی کرد و یا با امتیاز عالی از پیش رو برداشت تا پاسخ سوال سایت اتحادیه دنیای را که پیش از آغاز رقابت های دنیای مطرح کرده بود که آیا حسن یزدانی تاج پادشاهی را پس می گیرد؟ را با یک بله محکم جواب داده باشد. یزدانی از امید های اصلی تیم ملی کشتی آزاد ایران برای کسب مدال در بازی های المپیک 2020 توکیو است و می تواند در این رقابت ها با کسب یک مدال طلای دیگر دست نیافتنی شود.
یزدانی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 10 بر صفر جیم اسپینال از پورتوریکو را مغلوب کرد. وی در دور سوم با نتیجه 9 بر 2 و ضربه فنی استفان ورب دارنده مدال برنز دنیا از مجارستان را از پیش رو برداشت. یزدانی در دور چهارم و در مرحله یک چهارم نهایی آرتور نایفونوف قهرمان اروپا از روسیه را با نتیجه 4 بر 2 و ضربه فنی مغلوب کرد و ضمن کسب سهمیه المپیک به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل مایلس نازم امینی از سان مارینو با نتیجه 11 بر صفر به پیروزی دست یافت و راهی دیدار فینال شد. یزدانی در دیدار فینال با توجه به مصدومیت دیپاک پونیا از هند مقابل این حریف به پیروزی رسید و به مدال طلا دست یافت.
وزن 92 کیلوگرم علیرضا کریمی (مدال نقره) منهایی رقابت فینال مثل همیشه عالی
علیرضا کریمی که تا پیش از رقابت فینال بسیار مقتدرانه همه حریفان را از پیش رو برداشت باز هم مقابل کاکس آمریکایی نتیجه را واگذار کرد و به قول خودش مدل کشتی دریافت آزادکار آمریکایی به او نمی خورد، کریمی که مثل رقابت هایی که در این مدت به میدان رفته بسیار آماده بود به طور حتم برای حضور در المپیک تغییر وزن خواهد داد و از شانس های کسب مدال در این میدان بزرگ خواهد بود.
کریمی پس از استراحت در دور اول در دور دوم در مصاف با گئورگی روبایف روسی الاصل و دارنده مدال نقره جوانان دنیا از مولداوی با نتیجه 12 بر یک پیروز و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه 12 بر 2 لیوبومیر ساگالیوک از اوکراین را مغلوب کرد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. کریمی در این مرحله با نتیجه 10 بر صفر علیخان جبرائیل اف از روسیه را از پیش رو برداشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار فینال مقابل جی دن کاکس دارنده مدال طلای دنیا و برنز المپیک از آمریکا با نتیجه 4 بر صفر مغلوب و صاحب مدال نقره شد.
وزن 97 کیلوگرم علی شعبانی (حذف شد) برای جانشینی یزدانی انگیزه لازم را داشت، اما توانمندی فنی مطلوب را نداشت
شعبانی که پس از انصراف رضا یزدانی از حضور در رقابت های دنیای نامش در بین مسافران قزاقستان قرار گرفت آنقدر آمادگی داشت که بتواند اسم خود را در بین مدعیان دنیا مطرح کند، شکست 2 بر یک و نزدیک او مقابل کایل اسنایدر قهرمان دنیا و المپیک در جام یاشاردوغو ترکیه هم کادر فنی را امیدوار کرد و هم انگیز های شعبانی را برای خلق شگفتی بسیار زیاد کرده بود، اما او آنطور که باید توانمندی فنی مطلوبی نداشت تا خیلی راحت از گردونه رقابت ها کنار برود.
شعبانی در دور اول با نتیجه 9 بر یک ابراهیم جیفتجی قهرمان زیر 23 سال اروپا از ترکیه را مغلوب کرد وی در دور دوم مقابل الیزبار اودیکادزه دارنده مدال برنز دنیا از گرجستان با نتیجه 11 بر 8 مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در دور بعد، از دور رقابت ها کنار رفت.
وزن 125 کیلوگرم یداله محبی (هشتم شد) برای مدال تلاش کرد، اما خوب نجنگید
با مصدومیت پرویز هادی و انصراف او از حضور در رقابت های دنیای محبی نفر دوم رقابت های انتخابی راهی مسابقات این دوره دنیای شد، او که سال 2017 عنوان نهمی دنیا را تجربه کرده بود با شکست حریف آمریکایی و تلاشی که در دیدار های اول و دوم خود داشت نشان داد این بار برای کسب مدال برنامه دارد، ولی در رقابت مقابل حریف نه چندان توانمند اوکراینی آنطور که باید و انتظار می رفت نجنگید تا بازهم بدون مدال رقابت های دنیای را ترک کند.
محبی در دور نخست با نتیجه 6 بر یک خودربولگا دورجخاند از مغولستان را مغلوب کرد وی در دور بعد در مصاف با نیکولاس گویازدوفسکی دارنده مدال برنز دنیا از آمریکا با نتیجه 5 بر 2 به پیروزی دست یافت و به مرحله یک چهارم نهایی رفت. محبی در این مرحله مقابل الکساندر خوتسیانیوسکی دارنده مدال برنز اروپا از اوکراین با نتیجه 3 بر 2 مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در مرحله بعد مقابل پتریاشویلی قهرما دنیا و المپیک، محبی از دور رقابت ها کنار رفت.
بر اساس اعلام اتحادیه دنیای کشتی بعد از مسابقات دنیای 2019، مسابقات گزینشی المپیک در قاره آسیا از 8 تا 10 فروردین 1399 در شهر شی آن چین برگزار خواهد شد و همچنین رقابت های گزینشی دنیای روز های 11 تا 14 اردیبهشت ماه در صوفیه بلغارستان برگزار می شود.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت های دنیای امسال در اوزان 65، 74، 97 و 125 کیلوگرم پیروز به کسب سهمیه المپیک نشد که با توجه به شرایط موجود کشتی دنیا کسب سهمیه در وزن های 97 و 125 کیلوگرم کار چندان دشواری نیست و در وزن 65 و 74 کیلوگرم نیز با انتخاب های درست می توانیم مجوز حضور در المپیک 2020 را به دست آوریم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان