تسبیح هوشمند به راحتی هک می شود!؟
به گزارش وبلاگ سحر وب، مرکز اطلاعات امنیتی فیدوس که در اصل یک شرکت ارائه دهنده خدمات مشاوره امنیت سایبری محسوب می شود به تازگی با انتشار بیانیه ای گفت که پس از انجام بررسی های اولیه، روش های بسیار ساده برای هک کردن تسبیح هوشمند را شناسایی کرده است.
میثم لطفی| واتیکان به عنوان قلب مسیحیت کاتولیک در جهان که همیشه اندیشه های خود را در راستای اشاعه مذهب بروز داده است اخیراً با ادغام تفکر های مذهبی و فناوری های نوین سعی دارد بیش از هر زمان دیگر توجه جوانان را جلب کند. دولت واتیکان چند روز قبل نخستین تسبیح الکترونیکی خود را به صورت رسمی عرضه کرد تا کاتولیک ها آسان تر از همیشه عبادت های روزانه شان را انجام دهند.
این تسبیح که در خانواده فناوری های پوشیدنی قرار می گیرد به اپلیکیشن کاربردی ویژه ای که برای آن طراحی شده است متصل می شود و سپس کاربران می توانند هنگام عبادات یومیه، دانه های تسبیح را به حرکت درآورند و شمارش دقیق ذکر های قراِئت شده را از دست ندهند.
ورود فناوری به جهانی مذهب از جمله اتفاقاتی است که کم تر مورد توجه قرار گرفته بود. با این توضیح کارشناسان این نگرانی را مطرح کرده اند که تسبیح الکترونیکی واتیکان راه هکر ها به جهانی مذهب را باز کرده است تا از این پس هویت کاربران مذهبی در جهانی سایبری به خطر بیفتد.
این تسبیح الکترونیکی
واتیکان هفته گذشته به صورت رسمی تسبیح الکترونیکی خود را با نام eRosary معرفی کرد و توضیح داد این ابزار برای بالا بردن هرچه بیشتر دقت مسیحیان عرضه شده است. این تسبیح که 110 دلار قیمت دارد همچنین قرار است حضور نوجوانان و جوانان را در جهانی مذهب پررنگ تر کند و در قالب یک ابزار مدرن، عبادت را برای مسیحیان آسان تر کند. تسبیح الکترونیکی واتیکان هم اکنون در فروشگاه اینترنتی آمازون عرضه شده است و البته سایت اینترنتی رسمی واتیکان نیز آن را به صورت آنلاین به فروش می رساند.
تسبیح هوشمند به گونه ای طراحی شده است که کاربران می توانند آن را مانند دستبند بپوشند و پس از لمس علامت صلیب روی آن، سیستم الکترونیکی تسبیح را فعال کنند. مهره های سیاه تسبیح الکترونیکی به صورت صیقلی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و در مجموع 10 مهره برای تسبیح هوشمند مسیحیان در نظر گرفته شده است.
هر زمان که کاربر یکی از این مهره ها را به حرکت درمی آورد، داده های مربوط به آن روی اپلیکیشن موبایلی ذخیره می شود و نشان می دهد که کاربر چه تعداد از ذکر مربوطه را قرائت کرده است.
تسبیح سنتی که مسیحیان کاتولیک از آن استفاده می کنند مهره های متفاوتی دارد که هر کدام از آن ها برای یکی از اذکار مورد استفاده قرار می گیرند. در تسبیح هوشمند هم این اتفاق لحاظ شده است و شکل ظاهری مهره های eRosary این قانون را رعایت می کند.
این تسبیح هوشمند به صورت بی سیم به اپلیکیشن موبایلی مخصوص خود متصل می شود. در این اپلیکیشن دستورالعمل صوتی، تصاویر مرتبط و محتوای شخصی مربوط به کاربر موجود است.
اپلیکیشن eRosary با همین نام به صورت رایگان روی آیفون و گوشی های اندرویدی نصب می شود و واتیکان ادعا می کند که این مجموعه سخت افزاری و نرم افزاری گام مؤثری در پیشبرد اهداف مذهبی آن ها محسوب می شود.
زمانی که دستگاه فعال می شود، کاربران می توانند گزینه های مختلف برای دعا کردن را پیش روی خود ببینند و سپس این تسبیح به صورت هوشمند از ابتدا تا انتهای دعا با آن ها همراه می شود و تا انتها مراسم مربوطه کاربر را همراهی می کند. محتوای اپلیکیشن مخصوص این تسبیح هوشمند به زبان های انگلیسی، ایتالیایی و اسپانیایی ارائه شده است و البته واتیکان می گوید که در به روزرسانی های بعدی از زبان های دیگر در این اپلیکیشن پشتیبانی می کند.
واتیکان این تسبیح هوشمند را تحت شبکه جهانی دعای پاپ (WPN) و به عنوان بخشی از طرح جامع کلیک برای دعا کردن ارائه کرده است. این طرح در اصل یک شبکه دیجیتال محسوب می شود که تمامی مسیحیان در سراسر جهان را به یکدیگر متصل می کند و در قالب یک شبکه اجتماعی کاربردی، ارتباط میان آن ها را فراهم می آورد.
مدیر توسعه طرح این هفته در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی توضیح داد: پروژه دیجیتالی واتیکان بهترین سنت معنوی کلیسا را به صورت جامع در اختیار تمامی مسیحیان جهان قرار می دهد و از آخرین پیشرفت های جهانی فناوری بهره می برد تا مسیحیان جهان گرد هم بیایند و به یکدیگر متصل شوند.
هک کردن تسبیح هوشمند
در حالی که از زمان معرفی تسبیح هوشمند کمتر از یک هفته می گذرد، رسانه های خبری اعلام کردند واتیکان از روش های آسان هک کردن این ابزار با خبر شده و به این نتیجه رسیده است که هکر ها می توانند از طریق همین ابزار کوچک به همه اطلاعات شخصی کاربران دسترسی پیدا کنند. این نخستین نگرانی سایبری در جهانی مسیحیت محسوب می شود و کشیش های کاتولیک را بسیار نگران کرده است.
مرکز اطلاعات امنیتی فیدوس که در اصل یک شرکت ارائه دهنده خدمات مشاوره امنیت سایبری محسوب می شود به تازگی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که پس از انجام بررسی های اولیه، روش های بسیار ساده برای هک کردن تسبیح هوشمند را شناسایی کرده است.
نقص موجود به هکر ها امکان می دهد تمامی اطلاعات شخصی کاربر از جمله شماره تلفن، تاریخ تولد، جنسیت، قد و... را به دست آورند و سپس از طریق اپلیکیشن مربوطه وارد گوشی کاربر شوند.
اندرو مابیت بنیانگذار و مدیرعامل شرکت فیدوس در این خصوص گفت: یکی از محققان ما از روی کنجکاوی تصمیم گرفت نخستین تسبیح هوشمند مسیحیان را بررسی کند و در کم تر از 10 دقیقه توانست راه های هک کردن این تسبیح را شناسایی کند.
به گفته فیدوس، مهم ترین نگرانی این است که تسبیح هوشمند به هکر ها امکان می دهد براحتی رمز عبور کاربر را شناسایی کنند و بدون ارسال هرگونه ایمیل آلوده یا روش های پیچیده، این رمز عبور را در اختیار بگیرند.
گفتنی است اپلیکیشنی که برای این تسبیح هوشمند ساخته شده است از یک رابط نرم افزاری ویژه با سیستم پشتیبان خود استفاده می کند. زمانی که این سیستم درخواست خود را به آدرس پست الکترونیکی کاربر ارسال می کند، امکان خواندن رمز عبور او براحتی فراهم می شود.
پدر فردریک فورنوس از کشیش های اعظم واتیکان که مدیر بین المللی شبکه جهانی دعای پاپ محسوب می شود توضیح داد که برنامه نویسان واتیکان این نقص امنیتی را تأیید می کنند و هم اکنون دست به کار شده اند آن را برطرف کنند. او می گوید در به روزرسانی جدیدی که بزودی منتشر می شود این نقص امنیتی برطرف خواهد شد.
شرکت فیدوس همچنین متوجه شد که اگرچه حدس و گمان های نامحدودی برای شناسایی رمز های عبور وجود دارد، ولی هکر ها می توانند کد های پین یا رمز های عبور ساده رابراحتی شناسایی کنند. این اتفاق معمولاً از طریق بازیابی اطلاعات پنهان و با آزمون و خطا های مکرر صورت می گیرد. با این حال سخنگوی واتیکان اعلام کرده است که هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد و پیش از آنکه مسیحیان اپلیکیشن تسبیح هوشمند را روی گوشی های خود نصب کنند، نسخه به روز شده آن منتشر خواهد شد.
تسبیح هوشمند واتیکان که 110 دلار قیمت دارد در یک شرکت تایوانی به نام GadgTek ساخته شده است. این تسبیح از فناوری بی سیم بلوتوث پشتیبانی می کند و تمامی مراسم های مذهبی و دعا های روزانه کاربران را پشتیبانی می کند. برای نخستین تسبیح الکترونیکی مسیحیان سیستم دریافت بازخورد نظرات کاربران، کمپین های توسعه دهنده اپلیکیشن و بولتن الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا واتیکان براحتی بتواند به درخواست ها و نیاز های مسیحیان پاسخ دهد.
منبع: روزنامه ایران
منبع: فرادید